Na wizie turystycznej można w Myanmie przebywać jedynie 28 dni i jest to dość restrykcyjnie przestrzegane. Nam zostało jeszcze pięć dni. Postanowiliśmy dotrzeć na południe kraju i spróbować przedostać się drogą lądową do Tajlandii. Z tego co nam wiadomo czynne jest jedno przejście graniczne w Mae Sot i ponoć w Htee Kee. My chcielibyśmy skorzystać z tego drugiego 🙂

(more…)